Brand verstoort (even) albumvoorstelling Daft Punk in Australië

17/05/2013

Ruim een maand geleden was er een opmerkelijk bericht over de albumvoorstelling van ‘Random Access Memories’, het nieuwe album van Daft Punk.

Het Franse house en electro-duo zou de albumvoorstelling organiseren in Wee Waa, een klein, Australisch dorp, en dat tijdens de Wee Waa Show op 17 mei. Dat is een jaarlijks evenement in de katoenhoofdstad van Australië, op zowat 8 uur afstand van Sydney, in het noordwesten van deelstaat New South Wales.

En ondanks het feit dat het album al op iTunes te beluisteren was, en ondanks een zware brand langs de Kamilaroi highway, waren de meeste aanwezigen toch tevreden. Door de brand liep de albumvoorstelling vertraging op. Volgens de eerste berichten kon de rook giftig zijn en honderden toeschouwers werden tegengehouden. Pas toen alles opnieuw veilig was, konden ze hun reis vervolgen en nadien kon de albumvoorstelling van start gaan.

En die voorstelling zorgde uiteindelijk toch voor een gigantisch feest op de dansvloer in de openlucht. En zelfs toen bleek dat de geruchten over de aanwezigheid van Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo van Daft Punk vals waren, kon dat de pret niet bederven.

Er waren 4000 tickets verkocht, al zou niet iedereen opgedaagd zijn. Maar ook dat was geen domper op de feestvreugde. Het album werd integraal gespeeld en nadien nam een dj over, en die speelde nog een aantal oudere nummers van het duo. Het publiek bestond uit een mix van mensen uit de streek, en mensen die er een serieuze trip voor over hadden. Een aantal bezoekers hadden hun kinderen meegenomen, en anderen brachten hun ouders mee.

Volgens de politie werden er geen problemen gemeld.