Dodelijk ongeval in Dreamworld-pretpark aan de Gold Coast

25/10/2016

Dinsdagnamiddag plaatselijke tijd is er een zeer zwaar ongeval gebeurd in het Dreamworld-pretpark aan de Australische Gold Coast. Daarbij zijn 4 bezoekers overleden.

Foto: Dodelijk ongeval in Dreamworld-pretpark aan de Gold Coast

Dat aantal werd ondertussen bevestigd door de politie. Het zou gaan om twee mannen en twee vrouwen. Er zouden geen kinderen omgekomen zijn.

Het ongeval is gebeurd op de wildwaterbaan Thunder River Rapids Ride. De attractie is de enigste wildwaterbaan in Australië en opende de deuren op 11 december 1986.

Volgens getuigen zou één van de bootjes gekanteld zijn na een botsing met een ander bootje, vlak voor de lopende band aan het einde van de attractie. Normaal zorgt deze lopende band ervoor dat de bootjes netjes en aan het juiste tempo het einde van de attractie bereiken.

Een woordvoerder van de politie verklaarde dat ze om 14.20 uur plaatselijke tijd een noodoproep kregen.

Tom Tate, burgemeester van de Gold Coast, heeft een verklaring verspreid. Daarin spreekt hij over ‘een zeer droevige dag voor de stad. Onze gedachten gaan uit naar de getroffen families en naar de hulpverleners. Ik roep iedereen op om het nodige respect op te brengen terwijl de autoriteiten onderzoeken wat er precies gebeurd is.’

De Amerikaanse atleet Matthew Centrowitz, die goud won tijdens de recente Olympische Spelen, verstuurde een tweet om te zeggen dat hij amper 15 minuten voor het incident in de attractie had gezeten.

Foto (c) 7 News