Een Duitse en Nederlandse toerist komen om bij een zwaar verkeersongeval

24/10/2016

In de buurt van Pardoo, in deelstaat Western Australia, zijn twee Europese toeristen omgekomen bij een zwaar verkeersongeval. Het zou gaan om een Nederlandse vrouw van 20 en een Duitse man van 24.

Foto: de Nederlandse gewonden werden overgevlogen naar het ziekenhuis met de RFDS.

Samen met twee andere Nederlanders zaten het Nederlandse en Duitse slachtoffer in een witte Toyota Prado met bouwjaar 1998 en reden in zuidelijke richting op de Great Northern Highway. Op zo’n 10 km ten noorden van het Pardoo Roadhouse ging het mis. Om onduidelijke reden raakte de wagen van de weg en sloeg over de kop.

Van zodra de nationaliteit kon vastgesteld worden, werd Interpol ingeschakeld om de familie op het thuisfront te verwittigen.

Op het moment van de crash zat een 21-jarige Nederlandse vrouw achter het stuur. Zij werd met zware verwondingen overgevlogen naar het Royal Perth Hospital. Ook een vierde inzittende, een 20-jarige Nederlandse vrouw, overleefde het ongeval en werd ook naar het ziekenhuis overgebracht. Hun toestand wordt omschreven als kritiek, maar stabiel.

De omstandigheden van de crash blijven op dit moment een raadsel en de politie is op zoek naar getuigen die eventueel iets gezien hebben.

Ook op twee andere plaatsen vielen er het voorbije weekend in Western Australia twee slachtoffers te betreuren. Hierdoor loopt het dodentol in deze deelstaat op tot 152 sinds het begin van dit jaar.

Foto: de gewonden werden overgevlogen naar het ziekenhuis met de RFDS. (c) Seven News