Geliefd koppel keert (tijdelijk) terug naar Ramsay Street in Neighbours

16/11/2014

Volgend jaar viert Neighbours, de Australische reeks over het dagelijkse leven in Ramsay Street in Erinsborough, de 30ste verjaardag. En de scenarioschrijvers pakken uit met enkele verrassingen.

Archieffoto: Kylie Minogue, Craig McLachlan, Anne Charleston en Ian Smith in Neighbours.

Er waren de voorbije maanden al een pak geruchten, o.a. over een tijdelijke terugkeer van Kylie Minogue als Charlene. Maar nu kunnen we alvast officieel melden dat het geliefde koppel Madge (Anne Charleston) en Harold (Ian Smith) zeker van de partij zullen zijn.

Trouwe kijkers zien nu misschien al een droomscène opduiken zoals in Dallas, want inderdaad… Madge is al 13 jaar geleden overleden, in de armen van haar geliefde echtgenoot Harold.

De scène is door lezers van de kranten van de Australische News Corp-groep trouwens verkozen tot één van de meest memorabele scènes uit de geschiedenis van Neighbours.

Maar in maart van volgend jaar zal het koppel dus opnieuw te zien zijn op Channel Eleven in Australië (en later uiteraard ook op Eén). Hun comeback zou een tweetal weken duren.

FANTASTISCHE HERINNERINGEN

In een interview geeft actrice Anne Charleston trouwens toe dat ze ontzettend mooie herinneringen heeft aan haar ‘overlijden’: ‘Ja, die dag was echt geweldig. Ik was op voorhand behoorlijk bang dat die opname té zwaar en te droevig zou worden. Daarom had ik gevraagd aan de mensen van het decor en de rekwisieten om allerlei voorwerpen te verstoppen. Ik herinner me nog dat er kettingen onder het deken lagen en dat er zelfs zweepjes in de kamer lagen. Terwijl de hele wereld een ontzettend droeviege gebeurtenis kon zien, leek het op de set wel een opeenvolging van SM-grappen en een hoop gegiechel. Op een bepaald moment moest de regisseur zelfs zeggen: ‘Anne, wil je nu even die zweep wegleggen aub’.’

VERHAALLIJN

Ongetwijfeld zal de chemie tussen de 2 fantastische acteurs opnieuw werken, maar het wordt toch uitkijken hoe de makers van de reeks Madge zullen laten terugkeren uit het rijk der doden. Volgens geruchten in de Australische pers zou Madge opduiken als een geest, maar voorlopig wil niemand dat officieel bevestigen.

KOMT OOK KYLIE TERUG?

Met Harold en Madge zijn nu (eindelijk) de eerste namen officieel bevestigd van personages die zeker zullen opduiken naar aanleiding van de feestelijke verjaardag van de reeks. Over een tijdelijke terugkeer van Kylie Minogue als Charlene gaan al langer geruchten, maar een officiële bevestiging is er niet. Kylie heeft die geruchten wel zelf aangewakkerd door een foto te twitteren van een overall, één van de kenmerkende kledingstukken van Charlene in de reeks.

NEIGHBOURS OP DVD

Krijg je niet genoeg van Neighbours? Dan kun je een drietal DVD’s in huis halen.

KLIK HIER OM ‘NEIGHBOURS: DEFINING MOMENTS’ TE KOPEN VIA BOL.COM
KLIK HIER OM ‘NEIGHBOURS: THE ICONIC EPISODES VOLUME 1’ TE KOPEN VIA BOL.COM
KLIK HIER OM ‘NEIGHBOURS: THE ICONIC EPISODES VOLUME 2’ TE KOPEN VIA BOL.COM

LEES OOK

Volgende week in ‘Buren’ / ‘Neighbours’ op Eén
Voormalige Neighbours-actrice Stephanie McIntosh is zwanger

Foto: Harley Bonner als Josh(ua) Willis in Neighbours (c) Channel ELEVEN / 11

Archieffoto: Kylie Minogue, Craig McLachlan, Anne Charleston en Ian Smith. (c) Channel ELEVEN / 11