Volgende week in McLeod’s Daughters op VTM

29/09/2016

Sinds begin dit jaar kun je op weekdagen opnieuw kijken naar de Australische reeks ‘McLeod’s Daughters’ op VTM. En dit mag je de komende dagen verwachten.

Foto: Jay Laga'aia (Gabriel) en Basia A'Hern (Rose) in de aflevering 'A Spark From Heaven' van McLeod's Daughters op VTM.

MCLEOD’S DAUGHTERS

De eerste aflevering van deze Australische reeks werd in Australië uitgezonden op 8 augustus 2001. Uiteindelijk werden er 8 seizoenen van de reeks gemaakt en uitgezonden op het Nine Network.

Het verhaal draait om de twee zussen, Claire en Tess McLeod. Al sinds hun jeugd leven ze gescheiden. Tess trok met haar moeder naar de grote stad, en Claire bleef met haar vader op de boerderij wonen. Als vader Jack McLeod overlijdt, erven de 2 zussen een deel van de grote boerderij, Drovers Run. En daaruit volgen flink wat verhaallijnen.

ROLVERDELING

Bridie Carter (Tess Silverman McLeod), Lisa Chappell (Claire McLeod), Jessica Napier (Becky Howard), Rachael Carpani (Jodi Fountain), Aaron Jeffery (Alex Ryan), Sonia Todd (Meg Fountain), Myles Pollard (Nick Ryan), Marshall Napier (Harry Ryan), Catherine Wilkin (Liz Ryan), John Jarrat (Terry Dodge), Ben Mortley (Alberto), Luke Ford (Craig), Charlie Clausen (Jake Harrison), e.a.

MAANDAG 03 OKTOBER – AFLEVERING 20, SEIZOEN 07: LEAVING THE NEST

Stevie keert terug van huwelijksreis, terwijl Alex nog even in Argentinië blijft. Ze hoopt de zomer door te brengen met haar dochter, maar Rose heeft andere plannen. Zij wil een wereldreis maken met haar vriend Kim. Deze blijkt echter niet betrouwbaar. Hij steelt een crossmotor op Killarney en wanneer hij Rose meeneemt naar een feestje, laat hij haar achter bij enkele kerels met slechte bedoelingen. Ondertussen probeert Grace de boerderij draaiende te houden. Stevie vindt dat Grace fantastisch werk levert, maar ze beseft niet dat haar vriendin een schuldenberg heeft opgestapeld bij Ashleigh.

DINSDAG 04 OKTOBER – GEEN UITZENDING

Vandaag is er een rechtstreeks verslag van de Napoleon Games Cycling Cup – Binche Chimay Binche. Deze wedstrijd maakt deel uit van de Cycling Cup, een circuit van tien wedstrijden waarin met verschillende klassementen punten te verdienen zijn. De kijker wordt mee op sleeptouw genomen door wielerspecialisten, met een voorbeschouwing, de eigenlijke wedstrijd en een nabeschouwing met gasten. Merijn Casteleyn staat in voor het commentaar bij de wedstrijden. Maarten Breckx zorgt onder meer voor analyses en interviews.

WOENSDAG 05 OKTOBER – AFLEVERING 21, SEIZOEN 07: A SPARK FROM HEAVEN

Drovers Run wordt geplaagd door een periode van extreme droogte. Rose ligt nog steeds in het ziekenhuis met verlamde benen. Stevie, Kate, Moira en Tayler voelen zich belabberd door de verzengende hitte en spreken een wens uit wanneer ze een kometenregen zien. De volgende dag krijgen ze onaangekondigd bezoek van de mysterieuze Gabriel. Is hij naar Drovers gekomen om hun wensen te vervullen? Dat lijkt alvast niet het geval wanneer Rose betrokken raakt in een bizar auto-ongeval. Moira overtuigt de meiden om samen een regendans te doen, naakt…

DONDERDAG 06 OKTOBER – AFLEVERING 22, SEIZOEN 07: THE COURAGE WITHIN

Twee dieven dringen Killarney binnen. Ze stelen er Ashleighs juwelen en slaan op de vlucht. De politie zet de achtervolging in, maar de dieven kunnen ontkomen op de markt. Wanneer ze even later zien dat de politie patrouilleert op het marktplein, steken ze de buit in een pluchen beer. Terwijl zij de agenten ontwijken, koopt de nietsvermoedende Tayler de knuffel. Maar één van de zware jongens ziet dat Tayler wegrijdt met de knuffel in een jeep van Drovers Run…

VRIJDAG 07 OKTOBER – AFLEVERING 23, SEIZOEN 07: DIVIDED WE STAND

Kate valt als een blok voor Mitch, een jeugdvriend van Riley, met wie hij in het leger zat. Stevie verzamelt haar spullen om naar Killarney te verhuizen. Ze wil zowel bij Alex wonen als op Drovers Run, maar wanneer Grace haar beschuldigt van verraad, moet ze een beslissing nemen. Riley maakt een gevaarlijke vijand wanneer hij weigert in te gaan op de avances van Ashleigh. Ondertussen ontdekt Tayler een vreselijk geheim over Ashleigh. Ze twijfelt om Patrick de waarheid te vertellen, omdat ze vreest dat zijn hart zal breken.

BESTEL DE REEKS OP DVD

De hele reeks is uiteraard ook al op DVD verkrijgbaar. Hieronder kun je de DVD’s van McLeod’s Daughters bestellen via bol.com, met telkens een flinke korting. Zo krijg je bij de DVD van het eerste seizoen maar liefst 60% korting.

KLIK HIER OM DE DVD’S VAN MCLEOD’S DAUGHTERS TE BESTELLEN VIA BOL.COM

VORIGE WEEK

Wat is er vorige week gebeurd? Een overzicht…

AFLEVERING 15, SEIZOEN 07: ALL’S FAIR IN LOVE AND WAR

Stevie heeft haar moeder al zeventien jaar niet gezien. Ze werd destijds het huis uitgezet toen ze zwanger bleek van Rose. Op vraag van Rose staat oma Helen plots voor de deur. Stevie kan haar emoties niet de baas en gedraagt zich erg afstandelijk. Wanneer Helen voor Rose’s verjaardag hetzelfde geschenk wil kopen, barst de bom en wordt het woelige verleden van moeder en dochter tot in de kleinste details opgerakeld. Cate heeft het ook moeilijk en ze blijft worstelen met de breuk met Dave.

AFLEVERING 16, SEIZOEN 07: EVER AFTER

De dag voor zijn huwelijk met Stevie belandt Alex door een misverstand in de gevangenis. Wanneer hij en Marcus een stier vervoeren naar Killarney om een onbekende man uit de nood te helpen, worden ze tegengehouden door de politie. Blijkbaar was de man een dief en werd de stier als gestolen aangegeven. De halfbroers proberen hun onschuld te bewijzen, maar de nieuwe agent Oliver heeft er geen oren naar. De volgende ochtend is Alex de wanhoop nabij, want iedereen maakt zich klaar voor het huwelijk, terwijl hij achter slot en grendel zit. Ook Stevie is bloednerveus, want de gelaatsbehandeling die Rose haar heeft gegeven, is helemaal mislukt.

AFLEVERING 17, SEIZOEN 07: GRACE UNDER FIRE

Heath Barett is de nieuwe eigenaar van Kinsellas. Kate wijst Grace de knappe kerel aan tijdens een schapenverkoop. Ze heeft weinig oog voor hem, omdat ze de focus niet wil verliezen en Stevie en Alex, die op huwelijksreis zijn, niet wil teleurstellen. Maar wanneer Drover’s te kampen krijgt met een sprinkhanenplaag en financiële problemen, denkt Grace dat ze een vloek op de boerderij heeft gelegd. Op Killarney probeert Ashleigh het gezag van Marcus te ondermijnen en Patrick om haar vinger te winden.

AFLEVERING 18, SEIZOEN 07: GIFT HORSE

Grace wordt bijna aangereden door een truck wanneer haar lievelingspaard Baggins op hol slaat. Even later staat ze te kibbelen met Heath over een afsluiting, terwijl de twee eigenlijk gek zijn op elkaar. Patrick wordt gebeten door een hagedis en moet vechten voor zijn leven. Ashleigh probeert Marcus in diskrediet te brengen. Ze wil Riley voor haar kar spannen, maar hij is terecht achterdochtig…

AFLEVERING 19, SEIZOEN 07: HOT WATER

Grace krijgt geen lening bij de bank, waardoor ze verplicht is schapen te verkopen. Onderweg naar de veemarkt vallen zij en Kate stil door een oververhitte motor. Kate gaat op zoek naar hulp in een nabijgelegen boerderij, maar ze wordt er gevangen genomen door de dolgedraaide boer Jeff. Wanneer Grace een kijkje gaat nemen, wordt ook zij vastgebonden. Ondertussen kampt Moira met het voorgevoel dat er iemand zal neergeschoten worden.

BESTEL DE REEKS OP DVD

De hele reeks is uiteraard ook al op DVD verkrijgbaar. Hieronder kun je de DVD’s van McLeod’s Daughters bestellen via bol.com, met telkens een flinke korting. Zo krijg je bij de DVD van het eerste seizoen maar liefst 60% korting.

KLIK HIER OM DE DVD’S VAN MCLEOD’S DAUGHTERS TE BESTELLEN VIA BOL.COM

Foto: Jay Laga’aia (Gabriel) en Basia A’Hern (Rose) in de aflevering ‘A Spark From Heaven’ van McLeod’s Daughters op VTM. (c) VTM / MEDIALAAN