Volgende week in McLeod’s Daughters op VTM

20/10/2016

Sinds begin dit jaar kun je op weekdagen opnieuw kijken naar de Australische reeks ‘McLeod’s Daughters’ op VTM. En dit mag je de komende dagen verwachten.

Foto: beeld uit aflevering 'Seeing Is Believing' van McLeod's Daughters op VTM.

MCLEOD’S DAUGHTERS

De eerste aflevering van deze Australische reeks werd in Australië uitgezonden op 8 augustus 2001. Uiteindelijk werden er 8 seizoenen van de reeks gemaakt en uitgezonden op het Nine Network.

Het verhaal draait om de twee zussen, Claire en Tess McLeod. Al sinds hun jeugd leven ze gescheiden. Tess trok met haar moeder naar de grote stad, en Claire bleef met haar vader op de boerderij wonen. Als vader Jack McLeod overlijdt, erven de 2 zussen een deel van de grote boerderij, Drovers Run. En daaruit volgen flink wat verhaallijnen.

ROLVERDELING

Bridie Carter (Tess Silverman McLeod), Lisa Chappell (Claire McLeod), Jessica Napier (Becky Howard), Rachael Carpani (Jodi Fountain), Aaron Jeffery (Alex Ryan), Sonia Todd (Meg Fountain), Myles Pollard (Nick Ryan), Marshall Napier (Harry Ryan), Catherine Wilkin (Liz Ryan), John Jarrat (Terry Dodge), Ben Mortley (Alberto), Luke Ford (Craig), Charlie Clausen (Jake Harrison), e.a.

MAANDAG 24 OKTOBER – AFLEVERING 01, SEIZOEN 08: AFTERMATH

Een wervelstorm zorgt ervoor dat de elektriciteit uitvalt op Drovers Run, dat de wegen overstromen en dat de windmolen omvalt. Grace wil Riley naar het station voeren, maar door het noodweer komen ze in de rivier terecht. Ook Patrick en Tayler zitten in de wagen. Iedereen geraakt tijdig het kolkende water uit, behalve Riley. Van hem is er geen spoor te bekennen. Kate is de enige die er blijft in geloven dat Riley nog leeft en vijf dagen later zoekt ze nog steeds onverbeten verder. Patrick heeft meer geluk dan Riley, want hij houdt er geen schrammetje aan over, noch aan zijn valpartij uit een boom. Zijn overmoed kan hem echter duur te staan komen. Ondertussen onthult veearts Ingrid dat ze op de vlucht is voor haar agressieve echtgenoot.

DINSDAG 25 OKTOBER – AFLEVERING 02, SEIZOEN 08: THE PITFALLS OF LOVE

Grace voelt zich verraden door Heath en zoekt troost in de armen van de knappe Tim Dolan. Ze brengen de nacht door in een hotelletje, maar Kate verliest de tijd uit het oog. Ze wordt veel te laat wakker, tot grote ergernis van Stevie. Marcus besluit haar te gaan zoeken. Wanneer hij haar te pakken krijgt aan het hotel, barst er een hevige discussie los. Dit zorgt ervoor dat ze onoplettend zijn voor hun omgeving en in een verlaten mijnschaft vallen…

WOENSDAG 26 OKTOBER – AFLEVERING 03, SEIZOEN 08: WILD RIDE

Stevie en Moira worden achternagezeten door een roekeloze motorrijder. Stevie merkt dat het haar jeugdvriendin Sharon is, die hen als grap de stuipen op het lijf wil jagen. Sharon heeft net als Stevie een bewogen leven achter de rug. Stevie vermoedt dat haar jeugdvriendin in de problemen zit en stelt voor om haar geld te lenen, maar dat weigert Sharon. Later op de dag ontdekken Patrick en Tayler per toeval wat de echte reden is van haar onaangekondigd bezoek. Marcus redt veearts Ingrid op het nippertje van een aanranding, maar verliest hierdoor zijn kans om de paardenrace te winnen…

DONDERDAG 27 OKTOBER – AFLEVERING 04, SEIZOEN 08: NOWHERE TO HIDE

Terwijl Sharon en Grace naar de veemarkt zijn, maakt ene Brad zijn opwachting op Drovers Run. Hij windt er geen doekjes om dat Sharon hem geld moet en waarschuwt dat haar tijd bijna om is. Sharon weet dit maar al te goed en ze doktert een plannetje uit om snel aan geld te geraken. Dat ze Stevie en Marcus besteelt, is voor haar niets meer dan een spijtig detail. Katie stelt sinds een tijdje haar job op Drovers Run in vraag, maar weet niet welke professionele weg ze moet inslaan. Dit verandert na haar ontmoeting met Jamie, een tiener die in de problemen zit. Tayler stelt Patrick voor om te gaan samenwonen…

VRIJDAG 28 OKTOBER – AFLEVERING 05, SEIZOEN 08: STAND BY ME

Een indringer dwaalt rond op Drovers Run. ‘s Nachts kan Moira hem bijna betrappen in de keuken, maar behalve een open doos koeken krijgt ze niets te zien. Ook de volgende dag hoort Moira een onrustwekkend geluid. Samen met Tayler gaat ze op zoek, maar wederom zonder resultaat. Ondertussen stelt Moira vast dat Phil Rakich op de sukkel is in de truckstop. Ze vermoedt dat de vloek die ze over hem heeft uitgesproken daar voor iets tussen zit…

BESTEL DE REEKS OP DVD

De hele reeks is uiteraard ook al op DVD verkrijgbaar. Hieronder kun je de DVD’s van McLeod’s Daughters bestellen via bol.com, met telkens een flinke korting. Zo krijg je bij de DVD van het eerste seizoen maar liefst 60% korting.

KLIK HIER OM DE DVD’S VAN MCLEOD’S DAUGHTERS TE BESTELLEN VIA BOL.COM

VORIGE WEEK

Wat is er vorige week gebeurd? Een overzicht…

AFLEVERING 28, SEIZOEN 07: THE SHORT CUT

Twee gemaskerde dieven stelen het vee op Drovers Run. Grace en Stevie zetten de achtervolging in, maar de criminelen ontsnappen. Iedereen zit in zak en as, want dit betekent de financiële doodsteek voor Drovers Run. In het café zet Grace de boel op stelten wanneer ze denkt één van de dieven te herkennen. Nadat ze Sam tot een bekentenis heeft gedwongen, haast ze zich naar de plaats waar het vee is opgeslagen. Ze wordt er echter opgewacht door Ashleigh, die een geladen jachtgeweer in de hand houdt. Ondertussen treurt Marcus aan het sterfbed van Bryce. En Phil beseft dat Moira oprecht van hem houdt en niet uit is op zijn geld.

AFLEVERING 29, SEIZOEN 07: SEEING IS BELIEVING

Tijdens een Halloween-avond in het café laat Kate zich helemaal gaan. De drank vloeit rijkelijk, waardoor ze geen blad voor de mond neemt en Ashleigh verwijten naar haar hoofd slingert. Riley probeert Kate tegen te houden wanneer ze stomdronken naar huis wil rijden, maar zodra hij zijn rug keert, gaat ze er vandoor met zijn terreinwagen. De volgende ochtend ontwaakt ze langs de kant van de weg met een houten hoofd. Ze ziet dat er bloed aan de bumper kleeft en dat er een koplamp gebroken is. Ze begrijpt er niets van, tot ze verneemt dat Ashleigh vermist wordt. Ondertussen krijgt Tayler een zogenaamde journaliste over de vloer, die een stuk wil schrijven over vrouwen op het platteland.

AFLEVERING 30, SEIZOEN 07: SECOND CHANCES

Heath wil samen met Grace een paardenstoeterij runnen. Eén voorwaarde: ze moet mee verhuizen naar Queensland. Grace twijfelt en een mysterieuze vreemdeling brengt haar nog meer in de war. Tayler wordt achttien. Ze is niet blij want ze heeft niemand van haar familie gehoord. Patrick maakt veel goed door een verrassingsfeest te organiseren. Taylers reactie ziet hij echter niet aankomen. Ondertussen stelt Ingrid, de nieuwe veearts uit de buurt, zich voor aan Marcus. Hij steekt niet onder stoelen of banken dat hij de erg kleine Ingrid liever niet in de buurt laat komen van de grote dieren. Maar Ingrid mag dan wel klein zijn, ze is niet op haar mondje gevallen en zet Marcus op zijn plaats.

AFLEVERING 31, SEIZOEN 07: MIXED MESSAGES

Heath zegt dat hij een paar dagen op zakenreis gaat. Grace is zich van geen kwaad bewust en vindt het spijtig dat ze haar verloofde een tijdje moet missen. Maar Heath is helemaal niet op zakenreis, want Marcus en Ingrid zien hem samen met een andere vrouw in een pub. Heath houdt het hoofd koel en stelt Karen voor als zijn nieuwe zakenpartner. Maar Marcus gelooft er geen snars van en voelt zich moreel verplicht om de nietsvermoedende Grace op de hoogte te brengen.

AFLEVERING 32, SEIZOEN 07: SILENT NIGHT

Het is kerstavond en Stevie wacht vol spanning op Alex, die vandaag terugkeert uit Argentinië. Marcus stelt Heath voor een ultimatum: als hij zijn affaire met Karen niet onthult aan Grace, dan doet Marcus het in zijn plaats. Maar Grace ontdekt zelf wat Heath in zijn schild voert en zet hem aan de deur. Kates plannen om kerst te vieren met haar familie vallen in duigen. Een defecte truck zorgt ervoor dat ze samen met Grace en Tayler de schapen te voet naar Drovers Run moet leiden. Riley en Patrick hebben met de meiden te doen en gaan samen met hen de nacht doorbrengen. Wanneer Kate en Riley onder een maretak belanden, kunnen ze hun gevoelens voor elkaar niet langer verbergen.

BESTEL DE REEKS OP DVD

De hele reeks is uiteraard ook al op DVD verkrijgbaar. Hieronder kun je de DVD’s van McLeod’s Daughters bestellen via bol.com, met telkens een flinke korting. Zo krijg je bij de DVD van het eerste seizoen maar liefst 60% korting.

KLIK HIER OM DE DVD’S VAN MCLEOD’S DAUGHTERS TE BESTELLEN VIA BOL.COM

Foto: beeld uit aflevering ‘Seeing Is Believing’ van McLeod’s Daughters op VTM. (c) VTM / MEDIALAAN