Volgende week in McLeod’s Daughters op VTM

27/10/2016

Sinds begin dit jaar kun je op weekdagen opnieuw kijken naar de Australische reeks ‘McLeod’s Daughters’ op VTM. En dit mag je de komende dagen verwachten.

Foto: beeld uit de aflevering 'Damned' van McLeod's Daughters op VTM.

MCLEOD’S DAUGHTERS

De eerste aflevering van deze Australische reeks werd in Australië uitgezonden op 8 augustus 2001. Uiteindelijk werden er 8 seizoenen van de reeks gemaakt en uitgezonden op het Nine Network.

Het verhaal draait om de twee zussen, Claire en Tess McLeod. Al sinds hun jeugd leven ze gescheiden. Tess trok met haar moeder naar de grote stad, en Claire bleef met haar vader op de boerderij wonen. Als vader Jack McLeod overlijdt, erven de 2 zussen een deel van de grote boerderij, Drovers Run. En daaruit volgen flink wat verhaallijnen.

ROLVERDELING

Bridie Carter (Tess Silverman McLeod), Lisa Chappell (Claire McLeod), Jessica Napier (Becky Howard), Rachael Carpani (Jodi Fountain), Aaron Jeffery (Alex Ryan), Sonia Todd (Meg Fountain), Myles Pollard (Nick Ryan), Marshall Napier (Harry Ryan), Catherine Wilkin (Liz Ryan), John Jarrat (Terry Dodge), Ben Mortley (Alberto), Luke Ford (Craig), Charlie Clausen (Jake Harrison), e.a.

MAANDAG 31 OKTOBER – AFLEVERING 06, SEIZOEN 08: CLOSE ENOUGH TO TOUCH

Na een maandenlange afwezigheid keert Alex terug uit Argentinië. Aan de luchthaven wordt het een gepassioneerd weerzien met Stevie. Maar op de terugweg wordt de baan belemmerd door een afgebroken tak. Stevie maakt van de gelegenheid gebruik om een plasje te doen achter een boom. Maar dan hoort ze een oorverdovend gekraak … Een enorme tak breekt af en brengt Alex levensbedreigende verwondingen toe.

DINSDAG 01 NOVEMBER – AFLEVERING 07, SEIZOEN 08: BRINGING UP WOMBAT

Op de begrafenis van Alex zweert Stevie dat ze haar man nooit zal vergeten. Ze besluit dan ook om Drovers Run te verlaten en haar intrek te nemen op Killarney. Ze wil de herinnering aan Alex eren en eist dat alles op dezelfde plaats blijft staan. Marcus krijgt dan ook de volle lading wanneer Stevie hem betrapt op de motor van Alex. De jonge weduwe wordt verteerd door haar verdriet en besluit haar job op Drovers Run op te geven. Ze wil immers het kweekprogramma dat Alex opstartte in Argentinië overbrengen naar Australië. Grace en Moira beseffen dat ze te hard van stapel loopt en proberen op Stevie in te praten.

WOENSDAG 02 NOVEMBER – AFLEVERING 08, SEIZOEN 08: THREE SISTERS

De stralende Jaz McLeod stapt van de bus in Gungellan. Haar terugkeer zorgt voor spanningen tussen de drie zussen. Grace en Jaz, de rebel en de prinses, zijn zo verschillend, waardoor Regan al meteen als bemiddelaar aan de slag kan. Stevie is wel blij om Jaz terug te zien en vindt bij haar een schouder om op uit te huilen. Stevie kan de dood van Alex immers geen seconde uit haar gedachten bannen. Ondertussen stelt Ben Hall zich voor aan Marcus. Hij beweert de neef van Stevie te zijn…

DONDERDAG 03 NOVEMBER – AFLEVERING 09, SEIZOEN 08: DAMNED

De watertoevoer naar Drovers Run komt in gevaar wanneer de overheid beslist om een dam te bouwen aan de nabijgelegen rivier. Stevie probeert de lokale gemeenschap te mobiliseren om een protestactie op touw te zetten. Ze kan rekenen op heel wat steun en Jaz wordt het gezicht van hun campagne. Een boer die voor de bouw van de dam is, dreigt er echter mee om een vreselijk geheim uit Jaz’ verleden op te rakelen als ze zich niet terugtrekt uit de protestactie. Ondertussen krijgt Patrick de touwtjes in handen op Killarney, maar niet zonder desastreuze gevolgen.

VRIJDAG 04 NOVEMBER – AFLEVERING 10, SEIZOEN 08: MOTHER LOVE

Heel wat trauma’s uit Taylers jeugd steken de kop op wanneer haar moeder onaangekondigd voor de deur staat. Jane wil aan haar dochter uitleggen waarom ze zestien jaar geleden uit haar leven is verdwenen. Tayler is echter allesbehalve opgetogen met haar komst en is erg wantrouwig. Stevie maakt zich zorgen over baby Xander, omdat die nog geen enkele keer heeft gelachen. Ze vreest dat er iets aan de hand is met haar oogappel…

BESTEL DE REEKS OP DVD

De hele reeks is uiteraard ook al op DVD verkrijgbaar. Hieronder kun je de DVD’s van McLeod’s Daughters bestellen via bol.com.

KLIK HIER OM DE DVD’S VAN MCLEOD’S DAUGHTERS TE BESTELLEN VIA BOL.COM

VORIGE WEEK

Wat is er vorige week gebeurd? Een overzicht…

AFLEVERING 01, SEIZOEN 08: AFTERMATH

Een wervelstorm zorgt ervoor dat de elektriciteit uitvalt op Drovers Run, dat de wegen overstromen en dat de windmolen omvalt. Grace wil Riley naar het station voeren, maar door het noodweer komen ze in de rivier terecht. Ook Patrick en Tayler zitten in de wagen. Iedereen geraakt tijdig het kolkende water uit, behalve Riley. Van hem is er geen spoor te bekennen. Kate is de enige die er blijft in geloven dat Riley nog leeft en vijf dagen later zoekt ze nog steeds onverbeten verder. Patrick heeft meer geluk dan Riley, want hij houdt er geen schrammetje aan over, noch aan zijn valpartij uit een boom. Zijn overmoed kan hem echter duur te staan komen. Ondertussen onthult veearts Ingrid dat ze op de vlucht is voor haar agressieve echtgenoot.

AFLEVERING 02, SEIZOEN 08: THE PITFALLS OF LOVE

Grace voelt zich verraden door Heath en zoekt troost in de armen van de knappe Tim Dolan. Ze brengen de nacht door in een hotelletje, maar Kate verliest de tijd uit het oog. Ze wordt veel te laat wakker, tot grote ergernis van Stevie. Marcus besluit haar te gaan zoeken. Wanneer hij haar te pakken krijgt aan het hotel, barst er een hevige discussie los. Dit zorgt ervoor dat ze onoplettend zijn voor hun omgeving en in een verlaten mijnschaft vallen…

AFLEVERING 03, SEIZOEN 08: WILD RIDE

Stevie en Moira worden achternagezeten door een roekeloze motorrijder. Stevie merkt dat het haar jeugdvriendin Sharon is, die hen als grap de stuipen op het lijf wil jagen. Sharon heeft net als Stevie een bewogen leven achter de rug. Stevie vermoedt dat haar jeugdvriendin in de problemen zit en stelt voor om haar geld te lenen, maar dat weigert Sharon. Later op de dag ontdekken Patrick en Tayler per toeval wat de echte reden is van haar onaangekondigd bezoek. Marcus redt veearts Ingrid op het nippertje van een aanranding, maar verliest hierdoor zijn kans om de paardenrace te winnen…

AFLEVERING 04, SEIZOEN 08: NOWHERE TO HIDE

Terwijl Sharon en Grace naar de veemarkt zijn, maakt ene Brad zijn opwachting op Drovers Run. Hij windt er geen doekjes om dat Sharon hem geld moet en waarschuwt dat haar tijd bijna om is. Sharon weet dit maar al te goed en ze doktert een plannetje uit om snel aan geld te geraken. Dat ze Stevie en Marcus besteelt, is voor haar niets meer dan een spijtig detail. Katie stelt sinds een tijdje haar job op Drovers Run in vraag, maar weet niet welke professionele weg ze moet inslaan. Dit verandert na haar ontmoeting met Jamie, een tiener die in de problemen zit. Tayler stelt Patrick voor om te gaan samenwonen…

AFLEVERING 05, SEIZOEN 08: STAND BY ME

Een indringer dwaalt rond op Drovers Run. ‘s Nachts kan Moira hem bijna betrappen in de keuken, maar behalve een open doos koeken krijgt ze niets te zien. Ook de volgende dag hoort Moira een onrustwekkend geluid. Samen met Tayler gaat ze op zoek, maar wederom zonder resultaat. Ondertussen stelt Moira vast dat Phil Rakich op de sukkel is in de truckstop. Ze vermoedt dat de vloek die ze over hem heeft uitgesproken daar voor iets tussen zit…

BESTEL DE REEKS OP DVD

De hele reeks is uiteraard ook al op DVD verkrijgbaar. Hieronder kun je de DVD’s van McLeod’s Daughters bestellen via bol.com.

KLIK HIER OM DE DVD’S VAN MCLEOD’S DAUGHTERS TE BESTELLEN VIA BOL.COM

Foto: beeld uit de aflevering ‘Damned’ van McLeod’s Daughters op VTM. (c) Nine Network