Volgende week in McLeod’s Daughters op VTM

06/10/2016

Sinds begin dit jaar kun je op weekdagen opnieuw kijken naar de Australische reeks ‘McLeod’s Daughters’ op VTM. En dit mag je de komende dagen verwachten.

Foto: Matt Passmore (Marcus) en Sandy Winton (Heath) in de aflevering 'Knight In Shining Armour' van McLeod's Daughters op VTM.

MCLEOD’S DAUGHTERS

De eerste aflevering van deze Australische reeks werd in Australië uitgezonden op 8 augustus 2001. Uiteindelijk werden er 8 seizoenen van de reeks gemaakt en uitgezonden op het Nine Network.

Het verhaal draait om de twee zussen, Claire en Tess McLeod. Al sinds hun jeugd leven ze gescheiden. Tess trok met haar moeder naar de grote stad, en Claire bleef met haar vader op de boerderij wonen. Als vader Jack McLeod overlijdt, erven de 2 zussen een deel van de grote boerderij, Drovers Run. En daaruit volgen flink wat verhaallijnen.

ROLVERDELING

Bridie Carter (Tess Silverman McLeod), Lisa Chappell (Claire McLeod), Jessica Napier (Becky Howard), Rachael Carpani (Jodi Fountain), Aaron Jeffery (Alex Ryan), Sonia Todd (Meg Fountain), Myles Pollard (Nick Ryan), Marshall Napier (Harry Ryan), Catherine Wilkin (Liz Ryan), John Jarrat (Terry Dodge), Ben Mortley (Alberto), Luke Ford (Craig), Charlie Clausen (Jake Harrison), e.a.

MAANDAG 10 OKTOBER – AFLEVERING 24, SEIZOEN 07: ON THE PROWL

Riley ontdekt dat Mitch een handeltje in gestolen legerwapens heeft. Kate, anders de braafheid zelve, is tot over haar oren verliefd op Mitch en verbergt hem voor de politie. Tayler heeft nog geld tegoed van Phil. Wanneer hij weigert haar te betalen, besluit ze samen met Patrick zijn kluis te kraken. Ze vinden geen geld, maar ontdekken wel welke snode plannen hij met Drovers Run heeft. Ondertussen vechten Heath en Marcus als verliefde pubers voor de aandacht van Grace.

DINSDAG 11 OKTOBER – GEEN UITZENDING

Vandaag is er een rechtstreeks verslag van de Napoleon Games Cycling Cup – Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Deze wedstrijd maakt deel uit van de Cycling Cup, een circuit van tien wedstrijden waarin met verschillende klassementen punten te verdienen zijn. Vorig jaar haalde de Franse rasspurter Nacer Bouhanni het na een beklijvende spurt nipt van onze landgenoten Tom Van Asbroeck en Jens Debusschere.

WOENSDAG 12 OKTOBER – AFLEVERING 25, SEIZOEN 07: FANNING THE FLAMES

De militaire politie opent de klopjacht op wapenhandelaar Mitch. Een dolverliefde Kate verstopt hem in de hooischuur. Riley probeert op haar in te praten en vertelt dat Mitch niet alleen voor wapenhandel, maar ook voor wapendiefstal wordt gezocht. Maar Mitch ontkent dit en stelt Kate voor een ultimatum: ofwel slaat ze de volgende ochtend met hem op de vlucht, ofwel ziet ze hem nooit meer terug. Ondertussen worden Drovers Run en de omliggende boerderijen bedreigd door een meedogenloze brandstichter…

MAANDAG 13 OKTOBER – AFLEVERING 26, SEIZOEN 07: MY ENEMY MY FRIEND

Grace en Ashleigh willen medicijnen halen voor een vergiftigde prijsstier, maar onderweg raken ze betrokken in een ongeval. Ashleigh is er erg aan toe en dat terwijl er nergens een telefoon of dokter te bespeuren is. Grace gaat tot het uiterste om haar leven te redden, tot ze ontdekt dat Ashleigh Drovers Run bankroet wil laten gaan. Op het thuisfront vermoeden Kate en Tayler dat Phil Rakich verantwoordelijk is voor de vergiftigde stier. Spannen hij en Ashleigh samen om de boerderij in handen te krijgen?

DINSDAG 14 OKTOBER – AFLEVERING 27, SEIZOEN 07: KNIGHT IN SHINING ARMOUR

Net op het moment dat Grace door Heath ten huwelijk wordt gevraagd, brengt Stevie slecht nieuws. Ashleigh geeft hen welgeteld één dag om de lening terug te betalen. Kunnen ze de som niet ophoesten, dan is Drovers Run deels haar eigendom. Marcus vindt dit een zeer vuile streek van Ashleigh en vertelt haar dat recht in het gezicht. Ook haar vader is niet opgezet met de gang van zaken. Ondertussen pijnigen Grace, Stevie, Kate en de andere dames zich de hersenen hoe ze het probleem kunnen oplossen. Grace weet dat haar financiële zorgen van de baan zijn als ze met Heath trouwt, maar vindt dit geen optie. Haar jawoord wil ze alleen uit liefde geven. Meubelen wil ze evenmin verkopen. Het ziet er dus niet goed uit. Maar dan krijgt Stevie van een milde weldoener een cheque die hen uit de miserie helpt.

BESTEL DE REEKS OP DVD

De hele reeks is uiteraard ook al op DVD verkrijgbaar. Hieronder kun je de DVD’s van McLeod’s Daughters bestellen via bol.com, met telkens een flinke korting. Zo krijg je bij de DVD van het eerste seizoen maar liefst 60% korting.

KLIK HIER OM DE DVD’S VAN MCLEOD’S DAUGHTERS TE BESTELLEN VIA BOL.COM

VORIGE WEEK

Wat is er vorige week gebeurd? Een overzicht…

AFLEVERING 19, SEIZOEN 07: HOT WATER

Grace krijgt geen lening bij de bank, waardoor ze verplicht is schapen te verkopen. Onderweg naar de veemarkt vallen zij en Kate stil door een oververhitte motor. Kate gaat op zoek naar hulp in een nabijgelegen boerderij, maar ze wordt er gevangen genomen door de dolgedraaide boer Jeff. Wanneer Grace een kijkje gaat nemen, wordt ook zij vastgebonden. Ondertussen kampt Moira met het voorgevoel dat er iemand zal neergeschoten worden.

AFLEVERING 20, SEIZOEN 07: LEAVING THE NEST

Stevie keert terug van huwelijksreis, terwijl Alex nog even in Argentinië blijft. Ze hoopt de zomer door te brengen met haar dochter, maar Rose heeft andere plannen. Zij wil een wereldreis maken met haar vriend Kim. Deze blijkt echter niet betrouwbaar. Hij steelt een crossmotor op Killarney en wanneer hij Rose meeneemt naar een feestje, laat hij haar achter bij enkele kerels met slechte bedoelingen. Ondertussen probeert Grace de boerderij draaiende te houden. Stevie vindt dat Grace fantastisch werk levert, maar ze beseft niet dat haar vriendin een schuldenberg heeft opgestapeld bij Ashleigh.

AFLEVERING 21, SEIZOEN 07: A SPARK FROM HEAVEN

Drovers Run wordt geplaagd door een periode van extreme droogte. Rose ligt nog steeds in het ziekenhuis met verlamde benen. Stevie, Kate, Moira en Tayler voelen zich belabberd door de verzengende hitte en spreken een wens uit wanneer ze een kometenregen zien. De volgende dag krijgen ze onaangekondigd bezoek van de mysterieuze Gabriel. Is hij naar Drovers gekomen om hun wensen te vervullen? Dat lijkt alvast niet het geval wanneer Rose betrokken raakt in een bizar auto-ongeval. Moira overtuigt de meiden om samen een regendans te doen, naakt…

AFLEVERING 22, SEIZOEN 07: THE COURAGE WITHIN

Twee dieven dringen Killarney binnen. Ze stelen er Ashleighs juwelen en slaan op de vlucht. De politie zet de achtervolging in, maar de dieven kunnen ontkomen op de markt. Wanneer ze even later zien dat de politie patrouilleert op het marktplein, steken ze de buit in een pluchen beer. Terwijl zij de agenten ontwijken, koopt de nietsvermoedende Tayler de knuffel. Maar één van de zware jongens ziet dat Tayler wegrijdt met de knuffel in een jeep van Drovers Run…

AFLEVERING 23, SEIZOEN 07: DIVIDED WE STAND

Kate valt als een blok voor Mitch, een jeugdvriend van Riley, met wie hij in het leger zat. Stevie verzamelt haar spullen om naar Killarney te verhuizen. Ze wil zowel bij Alex wonen als op Drovers Run, maar wanneer Grace haar beschuldigt van verraad, moet ze een beslissing nemen. Riley maakt een gevaarlijke vijand wanneer hij weigert in te gaan op de avances van Ashleigh. Ondertussen ontdekt Tayler een vreselijk geheim over Ashleigh. Ze twijfelt om Patrick de waarheid te vertellen, omdat ze vreest dat zijn hart zal breken.

BESTEL DE REEKS OP DVD

De hele reeks is uiteraard ook al op DVD verkrijgbaar. Hieronder kun je de DVD’s van McLeod’s Daughters bestellen via bol.com, met telkens een flinke korting. Zo krijg je bij de DVD van het eerste seizoen maar liefst 60% korting.

KLIK HIER OM DE DVD’S VAN MCLEOD’S DAUGHTERS TE BESTELLEN VIA BOL.COM

Foto: Matt Passmore (Marcus) en Sandy Winton (Heath) in de aflevering ‘Knight In Shining Armour’ van McLeod’s Daughters op VTM. (c) VTM / MEDIALAAN