Volgende week in McLeod’s Daughters op VTM

17/10/2016

Sinds begin dit jaar kun je op weekdagen opnieuw kijken naar de Australische reeks ‘McLeod’s Daughters’ op VTM. En dit mag je de komende dagen verwachten.

Foto: beeld uit aflevering 'Seeing Is Believing' van McLeod's Daughters op VTM.

MCLEOD’S DAUGHTERS

De eerste aflevering van deze Australische reeks werd in Australië uitgezonden op 8 augustus 2001. Uiteindelijk werden er 8 seizoenen van de reeks gemaakt en uitgezonden op het Nine Network.

Het verhaal draait om de twee zussen, Claire en Tess McLeod. Al sinds hun jeugd leven ze gescheiden. Tess trok met haar moeder naar de grote stad, en Claire bleef met haar vader op de boerderij wonen. Als vader Jack McLeod overlijdt, erven de 2 zussen een deel van de grote boerderij, Drovers Run. En daaruit volgen flink wat verhaallijnen.

ROLVERDELING

Bridie Carter (Tess Silverman McLeod), Lisa Chappell (Claire McLeod), Jessica Napier (Becky Howard), Rachael Carpani (Jodi Fountain), Aaron Jeffery (Alex Ryan), Sonia Todd (Meg Fountain), Myles Pollard (Nick Ryan), Marshall Napier (Harry Ryan), Catherine Wilkin (Liz Ryan), John Jarrat (Terry Dodge), Ben Mortley (Alberto), Luke Ford (Craig), Charlie Clausen (Jake Harrison), e.a.

MAANDAG 17 OKTOBER – AFLEVERING 28, SEIZOEN 07: THE SHORT CUT

Twee gemaskerde dieven stelen het vee op Drovers Run. Grace en Stevie zetten de achtervolging in, maar de criminelen ontsnappen. Iedereen zit in zak en as, want dit betekent de financiële doodsteek voor Drovers Run. In het café zet Grace de boel op stelten wanneer ze denkt één van de dieven te herkennen. Nadat ze Sam tot een bekentenis heeft gedwongen, haast ze zich naar de plaats waar het vee is opgeslagen. Ze wordt er echter opgewacht door Ashleigh, die een geladen jachtgeweer in de hand houdt. Ondertussen treurt Marcus aan het sterfbed van Bryce. En Phil beseft dat Moira oprecht van hem houdt en niet uit is op zijn geld.

DINSDAG 18 OKTOBER – AFLEVERING 29, SEIZOEN 07: SEEING IS BELIEVING

Tijdens een Halloween-avond in het café laat Kate zich helemaal gaan. De drank vloeit rijkelijk, waardoor ze geen blad voor de mond neemt en Ashleigh verwijten naar haar hoofd slingert. Riley probeert Kate tegen te houden wanneer ze stomdronken naar huis wil rijden, maar zodra hij zijn rug keert, gaat ze er vandoor met zijn terreinwagen. De volgende ochtend ontwaakt ze langs de kant van de weg met een houten hoofd. Ze ziet dat er bloed aan de bumper kleeft en dat er een koplamp gebroken is. Ze begrijpt er niets van, tot ze verneemt dat Ashleigh vermist wordt. Ondertussen krijgt Tayler een zogenaamde journaliste over de vloer, die een stuk wil schrijven over vrouwen op het platteland.

WOENSDAG 19 OKTOBER – AFLEVERING 30, SEIZOEN 07: SECOND CHANCES

Heath wil samen met Grace een paardenstoeterij runnen. Eén voorwaarde: ze moet mee verhuizen naar Queensland. Grace twijfelt en een mysterieuze vreemdeling brengt haar nog meer in de war. Tayler wordt achttien. Ze is niet blij want ze heeft niemand van haar familie gehoord. Patrick maakt veel goed door een verrassingsfeest te organiseren. Taylers reactie ziet hij echter niet aankomen. Ondertussen stelt Ingrid, de nieuwe veearts uit de buurt, zich voor aan Marcus. Hij steekt niet onder stoelen of banken dat hij de erg kleine Ingrid liever niet in de buurt laat komen van de grote dieren. Maar Ingrid mag dan wel klein zijn, ze is niet op haar mondje gevallen en zet Marcus op zijn plaats.

DONDERDAG 20 OKTOBER – AFLEVERING 31, SEIZOEN 07: MIXED MESSAGES

Heath zegt dat hij een paar dagen op zakenreis gaat. Grace is zich van geen kwaad bewust en vindt het spijtig dat ze haar verloofde een tijdje moet missen. Maar Heath is helemaal niet op zakenreis, want Marcus en Ingrid zien hem samen met een andere vrouw in een pub. Heath houdt het hoofd koel en stelt Karen voor als zijn nieuwe zakenpartner. Maar Marcus gelooft er geen snars van en voelt zich moreel verplicht om de nietsvermoedende Grace op de hoogte te brengen.

VRIJDAG 21 OKTOBER – AFLEVERING 32, SEIZOEN 07: SILENT NIGHT

Het is kerstavond en Stevie wacht vol spanning op Alex, die vandaag terugkeert uit Argentinië. Marcus stelt Heath voor een ultimatum: als hij zijn affaire met Karen niet onthult aan Grace, dan doet Marcus het in zijn plaats. Maar Grace ontdekt zelf wat Heath in zijn schild voert en zet hem aan de deur. Kates plannen om kerst te vieren met haar familie vallen in duigen. Een defecte truck zorgt ervoor dat ze samen met Grace en Tayler de schapen te voet naar Drovers Run moet leiden. Riley en Patrick hebben met de meiden te doen en gaan samen met hen de nacht doorbrengen. Wanneer Kate en Riley onder een maretak belanden, kunnen ze hun gevoelens voor elkaar niet langer verbergen.

BESTEL DE REEKS OP DVD

De hele reeks is uiteraard ook al op DVD verkrijgbaar. Hieronder kun je de DVD’s van McLeod’s Daughters bestellen via bol.com, met telkens een flinke korting. Zo krijg je bij de DVD van het eerste seizoen maar liefst 60% korting.

KLIK HIER OM DE DVD’S VAN MCLEOD’S DAUGHTERS TE BESTELLEN VIA BOL.COM

VORIGE WEEK

Wat is er vorige week gebeurd? Een overzicht…

AFLEVERING 23, SEIZOEN 07: DIVIDED WE STAND

Kate valt als een blok voor Mitch, een jeugdvriend van Riley, met wie hij in het leger zat. Stevie verzamelt haar spullen om naar Killarney te verhuizen. Ze wil zowel bij Alex wonen als op Drovers Run, maar wanneer Grace haar beschuldigt van verraad, moet ze een beslissing nemen. Riley maakt een gevaarlijke vijand wanneer hij weigert in te gaan op de avances van Ashleigh. Ondertussen ontdekt Tayler een vreselijk geheim over Ashleigh. Ze twijfelt om Patrick de waarheid te vertellen, omdat ze vreest dat zijn hart zal breken.

AFLEVERING 24, SEIZOEN 07: ON THE PROWL

Riley ontdekt dat Mitch een handeltje in gestolen legerwapens heeft. Kate, anders de braafheid zelve, is tot over haar oren verliefd op Mitch en verbergt hem voor de politie. Tayler heeft nog geld tegoed van Phil. Wanneer hij weigert haar te betalen, besluit ze samen met Patrick zijn kluis te kraken. Ze vinden geen geld, maar ontdekken wel welke snode plannen hij met Drovers Run heeft. Ondertussen vechten Heath en Marcus als verliefde pubers voor de aandacht van Grace.

AFLEVERING 25, SEIZOEN 07: FANNING THE FLAMES

De militaire politie opent de klopjacht op wapenhandelaar Mitch. Een dolverliefde Kate verstopt hem in de hooischuur. Riley probeert op haar in te praten en vertelt dat Mitch niet alleen voor wapenhandel, maar ook voor wapendiefstal wordt gezocht. Maar Mitch ontkent dit en stelt Kate voor een ultimatum: ofwel slaat ze de volgende ochtend met hem op de vlucht, ofwel ziet ze hem nooit meer terug. Ondertussen worden Drovers Run en de omliggende boerderijen bedreigd door een meedogenloze brandstichter…

AFLEVERING 26, SEIZOEN 07: MY ENEMY MY FRIEND

Grace en Ashleigh willen medicijnen halen voor een vergiftigde prijsstier, maar onderweg raken ze betrokken in een ongeval. Ashleigh is er erg aan toe en dat terwijl er nergens een telefoon of dokter te bespeuren is. Grace gaat tot het uiterste om haar leven te redden, tot ze ontdekt dat Ashleigh Drovers Run bankroet wil laten gaan. Op het thuisfront vermoeden Kate en Tayler dat Phil Rakich verantwoordelijk is voor de vergiftigde stier. Spannen hij en Ashleigh samen om de boerderij in handen te krijgen?

AFLEVERING 27, SEIZOEN 07: KNIGHT IN SHINING ARMOUR

Net op het moment dat Grace door Heath ten huwelijk wordt gevraagd, brengt Stevie slecht nieuws. Ashleigh geeft hen welgeteld één dag om de lening terug te betalen. Kunnen ze de som niet ophoesten, dan is Drovers Run deels haar eigendom. Marcus vindt dit een zeer vuile streek van Ashleigh en vertelt haar dat recht in het gezicht. Ook haar vader is niet opgezet met de gang van zaken. Ondertussen pijnigen Grace, Stevie, Kate en de andere dames zich de hersenen hoe ze het probleem kunnen oplossen. Grace weet dat haar financiële zorgen van de baan zijn als ze met Heath trouwt, maar vindt dit geen optie. Haar jawoord wil ze alleen uit liefde geven. Meubelen wil ze evenmin verkopen. Het ziet er dus niet goed uit. Maar dan krijgt Stevie van een milde weldoener een cheque die hen uit de miserie helpt.

BESTEL DE REEKS OP DVD

De hele reeks is uiteraard ook al op DVD verkrijgbaar. Hieronder kun je de DVD’s van McLeod’s Daughters bestellen via bol.com, met telkens een flinke korting. Zo krijg je bij de DVD van het eerste seizoen maar liefst 60% korting.

KLIK HIER OM DE DVD’S VAN MCLEOD’S DAUGHTERS TE BESTELLEN VIA BOL.COM

Foto: beeld uit aflevering ‘Seeing Is Believing’ van McLeod’s Daughters op VTM. (c) VTM / MEDIALAAN