Volgende week in McLeod’s Daughters op VTM

03/11/2016

Sinds begin dit jaar kun je op weekdagen opnieuw kijken naar de Australische reeks ‘McLeod’s Daughters’ op VTM. En dit mag je de komende dagen verwachten.

Foto: beeld uit de aflevering 'Damned' van McLeod's Daughters op VTM.

MCLEOD’S DAUGHTERS

De eerste aflevering van deze Australische reeks werd in Australië uitgezonden op 8 augustus 2001. Uiteindelijk werden er 8 seizoenen van de reeks gemaakt en uitgezonden op het Nine Network.

Het verhaal draait om de twee zussen, Claire en Tess McLeod. Al sinds hun jeugd leven ze gescheiden. Tess trok met haar moeder naar de grote stad, en Claire bleef met haar vader op de boerderij wonen. Als vader Jack McLeod overlijdt, erven de 2 zussen een deel van de grote boerderij, Drovers Run. En daaruit volgen flink wat verhaallijnen.

ROLVERDELING

Bridie Carter (Tess Silverman McLeod), Lisa Chappell (Claire McLeod), Jessica Napier (Becky Howard), Rachael Carpani (Jodi Fountain), Aaron Jeffery (Alex Ryan), Sonia Todd (Meg Fountain), Myles Pollard (Nick Ryan), Marshall Napier (Harry Ryan), Catherine Wilkin (Liz Ryan), John Jarrat (Terry Dodge), Ben Mortley (Alberto), Luke Ford (Craig), Charlie Clausen (Jake Harrison), e.a.

MAANDAG 07 NOVEMBER – AFLEVERING 11, SEIZOEN 08: BRIGHT LIGHTS, BIG TROUBLE

Grace, Jaz, Marcus en Frank trekken naar de stad om een hartig woordje te praten met de minister, die verantwoordelijk is voor de bouw van de dam naast Drovers Run. Marcus probeert een afspraak te beleggen, maar voor ze het goed en wel beseffen worden ze met vragen bestookt op een persconferentie. Phil wil Moira’s hart veroveren door haar het script van zijn musical te laten lezen. Wanneer Moira ontdekt dat het hoofdpersonage op haar is gebaseerd, smelt ze en vliegt ze Phil in de armen…

DINSDAG 08 NOVEMBER – AFLEVERING 12, SEIZOEN 08: LOVE AND LET DIE

Jaz McLeod schrikt wanneer ze hoort van Lily dat Frank haar ten huwelijk wil vragen. In het heetst van de strijd hebben ze een moment gehad, maar een huwelijk vindt ze veel te voorbarig. Een tweede opdoffer voor Frank hangt in de lucht, want zijn ex-vrouw verhuist naar Queensland en wil hun dochter meenemen. De situatie escaleert wanneer de minister die verantwoordelijk is voor de bouw van de dam aan de deur staat.

WOENSDAG 09 NOVEMBER – AFLEVERING 13, SEIZOEN 08: A DOG’S LIFE

Monique, de ex-vriendin van Ben, spookt nog steeds door zijn hoofd. Hij probeert haar tevergeefs te bereiken en loopt er verloren bij. De spanningen tussen hem en Marcus doen daar nog een schep bovenop. De vrolijke noot in zijn dag komt er wanneer hij bevriend geraakt met een getrainde border collie. Deze hond is eigendom van Trevor, een zwaar getatoeëerde reus. Wanneer Marcus ontdekt dat Ben van plan is om Trevors hond te houden, wil hij het dier meteen terugbrengen. Maar Ben steelt de hond terug, want hij denkt dat de viervoeter mishandeld wordt door de bullebak.

DONDERDAG 10 NOVEMBER – AFLEVERING 14, SEIZOEN 08: MY PRINCE WILL COME

Jaz denkt dat ze droomt wanneer ze Annie, haar wedstrijdpaard uit Europa, ziet grazen in de paddock van Drovers Run. Misha, een rijke Europese prins, heeft het paard overgebracht. Stevie en Grace schrikken als ze vernemen dat de stinkend rijke Misha twee jaar haar lief is geweest. Door Annie te berijden, beseft Jaz hoezeer ze haar ruitercarrière mist. Misha is uiteraard niet zonder bijbedoelingen afgezakt naar het zonnige Australië. Ondertussen probeert Phil zijn geliefde Moira te overtuigen om samen de wijde wereld in te trekken…

VRIJDAG 11 NOVEMBER – AFLEVERING 15, SEIZOEN 08: SNOGGING FROGS

Er wordt een galabal georganiseerd op Drovers Run ten voordele van arme kinderen. Iedereen dost zich uit, behalve Stevie. Ze wil bij baby Xander blijven, maar Marcus haalt al zijn charmes uit de kast om Stevie te overtuigen om mee te gaan dansen. Tayler besluit met haar studievriend Wolfgang te gaan, na een verhitte discussie met de jaloerse Patrick. Moira is zwanger, maar ze durft het Phil nog niet te vertellen. Priester Dan heeft moeite om zijn gevoelens voor Grace te onderdrukken…

BESTEL DE REEKS OP DVD

De hele reeks is uiteraard ook al op DVD verkrijgbaar. Hieronder kun je de DVD’s van McLeod’s Daughters bestellen via bol.com.

KLIK HIER OM DE DVD’S VAN MCLEOD’S DAUGHTERS TE BESTELLEN VIA BOL.COM

VORIGE WEEK

Wat is er vorige week gebeurd? Een overzicht…

AFLEVERING 06, SEIZOEN 08: CLOSE ENOUGH TO TOUCH

Na een maandenlange afwezigheid keert Alex terug uit Argentinië. Aan de luchthaven wordt het een gepassioneerd weerzien met Stevie. Maar op de terugweg wordt de baan belemmerd door een afgebroken tak. Stevie maakt van de gelegenheid gebruik om een plasje te doen achter een boom. Maar dan hoort ze een oorverdovend gekraak … Een enorme tak breekt af en brengt Alex levensbedreigende verwondingen toe.

AFLEVERING 07, SEIZOEN 08: BRINGING UP WOMBAT

Op de begrafenis van Alex zweert Stevie dat ze haar man nooit zal vergeten. Ze besluit dan ook om Drovers Run te verlaten en haar intrek te nemen op Killarney. Ze wil de herinnering aan Alex eren en eist dat alles op dezelfde plaats blijft staan. Marcus krijgt dan ook de volle lading wanneer Stevie hem betrapt op de motor van Alex. De jonge weduwe wordt verteerd door haar verdriet en besluit haar job op Drovers Run op te geven. Ze wil immers het kweekprogramma dat Alex opstartte in Argentinië overbrengen naar Australië. Grace en Moira beseffen dat ze te hard van stapel loopt en proberen op Stevie in te praten.

AFLEVERING 08, SEIZOEN 08: THREE SISTERS

De stralende Jaz McLeod stapt van de bus in Gungellan. Haar terugkeer zorgt voor spanningen tussen de drie zussen. Grace en Jaz, de rebel en de prinses, zijn zo verschillend, waardoor Regan al meteen als bemiddelaar aan de slag kan. Stevie is wel blij om Jaz terug te zien en vindt bij haar een schouder om op uit te huilen. Stevie kan de dood van Alex immers geen seconde uit haar gedachten bannen. Ondertussen stelt Ben Hall zich voor aan Marcus. Hij beweert de neef van Stevie te zijn…

AFLEVERING 09, SEIZOEN 08: DAMNED

De watertoevoer naar Drovers Run komt in gevaar wanneer de overheid beslist om een dam te bouwen aan de nabijgelegen rivier. Stevie probeert de lokale gemeenschap te mobiliseren om een protestactie op touw te zetten. Ze kan rekenen op heel wat steun en Jaz wordt het gezicht van hun campagne. Een boer die voor de bouw van de dam is, dreigt er echter mee om een vreselijk geheim uit Jaz’ verleden op te rakelen als ze zich niet terugtrekt uit de protestactie. Ondertussen krijgt Patrick de touwtjes in handen op Killarney, maar niet zonder desastreuze gevolgen.

AFLEVERING 10, SEIZOEN 08: MOTHER LOVE

Heel wat trauma’s uit Taylers jeugd steken de kop op wanneer haar moeder onaangekondigd voor de deur staat. Jane wil aan haar dochter uitleggen waarom ze zestien jaar geleden uit haar leven is verdwenen. Tayler is echter allesbehalve opgetogen met haar komst en is erg wantrouwig. Stevie maakt zich zorgen over baby Xander, omdat die nog geen enkele keer heeft gelachen. Ze vreest dat er iets aan de hand is met haar oogappel…

BESTEL DE REEKS OP DVD

De hele reeks is uiteraard ook al op DVD verkrijgbaar. Hieronder kun je de DVD’s van McLeod’s Daughters bestellen via bol.com.

KLIK HIER OM DE DVD’S VAN MCLEOD’S DAUGHTERS TE BESTELLEN VIA BOL.COM

Foto: beeld uit de aflevering ‘Damned’ van McLeod’s Daughters op VTM. (c) Nine Network